Over mij

Mijn naam is Hannie van Essen

 

Door mijn eigen Hechtingsstoornis ben ik als puber nogal in de problemen geraakt. Vanuit de opvoeding, waar geheel volgens de tijdsgeest niet werd aangeraakt, belandde ik in (seksueel) gewelddadige relaties. Ik wist niet beter en dacht dat het aan mij lag. Na het beëindigen van de tweede relatie in die vorm, was ik een prachtige dochter rijker. 

 

"Ik wilde niet dat mijn dochter binnen Geweld zou opgroeien."

 

De liefde die ik voor mezelf niet kon voelen was er wel voor haar. Dit maakte dat ik koste wat het koste, de keuze kon maken voor Haar, Ik had de moed om te stoppen met die zieke relatie en te vluchten. 

 

Ik ging in therapie en merkte dat dit niet voldoende was. Mijn Issue is ontstaan door Niet te worden aangeraakt. Met alleen gesprekken en in mijn hoofd alles op een rijtje zetten los ik dat niet op!  Aanvullend heb ik toen voor massage therapie gekozen. Ik ging voelen, Voelen wat het is om met Liefde, zachtheid  en aandacht te worden aangeraakt. Toen mijn lijf na gesprekken, lichaamswerk en massagetherapie  weer mee kon doen, ging ik begrijpen waarom bij mij alles zo anders werkt dan bij mijn zussen en broer. Ik ging begrijpen dat mijn klok anders tikt en dat het oké is. Het maakt mij niet meer of minder, het is gewoon anders. Zoals wij allemaal anders en Uniek zijn. Mijn leven gaat over het lopen van mijn unieke pad. Over Geraakt worden, raken en aanraken. Mijn leerdoelen in dit leven begrijpen, ze in het licht zetten door het aan te kijken. Van daaruit boos zijn, huilen, verwerken, loslaten en Transformeren. De boosheid en verdriet is weg. Door aan te kijken wat me dwars zit en het te doorvoelen laat ik los. Het maakt dat ik steeds opnieuw binnen mijn kwetsbaarheid  in mijn Kracht sta.

 

Door dit alles werd ik gegrepen door het Massage virus en de enorme verrijking en Transformatie die het biedt. Tot op de dag van vandaag heeft me dat niet losgelaten en leer ik dagelijks meer. In de eerste plaats van mezelf, van mijn cliënten en van al het moois dat dit lichaamswerk geeft. Hierdoor wordt hart, ziel & geest met elkaar verbonden in lijn met het Unieke zijn. Wat een prachtig vak!

 

"Als mijn buik, hart en hoofd op 1 lijn liggen

en verbinding met elkaar hebben

ben ik in Liefde & Vrede

met mezelf."

 

 

Voor alle lessen, al het moois dat ik onderweg vind en de mooie en moedige mensen die ik mag

Ont-moeten ben ik innig dankbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Liefs  HannieVoor jou gaat jouw leven wellicht over heel iets anders en alleen jij weet daar diep van binnen het antwoord op. Het vraagt moed om de controle de controle te laten en daar in jezelf naar op zoek te gaan. Ik denk alleen ook dat het belangrijk en heel fijn is om steeds weer naar die plek in je binnenste te kunnen gaan. De plek waar alleen maar ruimte is voor rust, ruimte voor jezelf en jouw persoonlijke weg en waarde.

Volgens mij gaat dit voor alle mensen op. Ga jij onderzoeken wat jij daarvoor nodig hebt  moedig mens, is het tijd denk je? 

 

Als vrouw en moeder weet ik hoe moeilijk wij het onszelf kunnen maken. Zorg voor anderen gaat meestal voor de zorg voor onszelf. Maar zelfs als je 1 van de gelukkigen bent die dat niet doet (knap), blijft de periode van zwanger (willen) worden, zwangerschap, bevalling en de start van moederschap een hele bijzondere periode in je leven. Alles in het leven gaat nu eenmaal beter als we meer ontspannen zijn. Dan zijn we meer alert op onszelf en wat ons gevoel, ons lijf en het contact met je baby je wil vertellen.. In deze periode heel veel waard. Want als jij je beter voelt, voelt je baby zich ook beter.

 

Het is vaak de vraag of we onszelf dat gunnen!

 

Als jij het Jezelf gunt kan ik met een open hart, respect, aandacht, rust en warme handen een stukje met je meelopen. .Hannie van Essen

Jouw masseur & docent massage van

o.a .baby massage