Van aanraking tot aanmaak van Oxytocine/ knuffelhormoon.

 

 

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Het beschermt ons tegen alles wat zich buiten ons bevind. Zonder huid is leven niet mogelijk. Met de huid kunnen we direct met ons zintuig Tastzin voelen. We voelen of iets warm/koud, pijn, fijn/ niet fijn e.d. is. Deze tastzin bevindt zich overal in onze gemiddeld genomen twee vierkante meter huidoppervlak. Door middel van o.a. liefdevolle aanraking en massage wordt de aanmaak van Oxytocine gestimuleerd.

"Niet alleen bij baby's maar bij ons allemaal."  ;)

--------------------------

 

Met massage kunnen we de aanmaak van dit fijne hormoon beïnvloeden. Oxytocine is behalve het knuffelhormoon ook een neurotransmitter. In die functie simuleert het weer de aanmaak van andere fijne hormonen als Melatonine, Serotonine en Dopamine. Allemaal nodig om alle indrukken te verwerken, de energie te laten stromen en weer balans te krijgen.

In de cursus ga ik dieper in op dit proces.

 

Maar waar is Babymassage eigenlijk allemaal goed voor?

Voordelen voor de baby:

 

- Rustiger

- Vrolijker

- Meer alert

- Soepeler

- Beter slapen

- Beter contact

 

- Betere opbouw immuunsysteem

- Betere doorbloeding

- Betere weerstand

- Betere spierontwikkeling 

- Opbouw gelukshormonen

- Veilige hechting

 

Voordelen ouders/ verzorgers

Het mag voor zich spreken dat als je baby zich lekkerder in haar/zijn vel voelt, jullie leven er ook een stukje makkelijker van wordt. Je krijgt een beter contact en een hechtere band met je baby. De aanmaak van fijne hormonen gaat beide kanten op. Het werkt Stress verlagend voor gever en ontvanger heeft daardoor plezier en ontspanning.. Je kindje kan beter slapen en daarmee jullie ook. 

-------------------------

-----------

 

 

Wat mag je van de cursus verwachten:

De cursus is verdeeld in 4 modules. Elke module bevat theorie, een digitaal werkboek van de massagestappen en een training video. Het werkboek kan je downloaden en uitprinten. Wil je liever een gedrukt werkboek bij je thuis op de mat? Dat kan.  Voor een kleine meerprijs bestel je die mee.. 

Als je dat fijn vindt kan je lid worden van een besloten Facebookgroep. Hierin kun je sparren met andere ouders over de massage en wat je daarin tegenkomt. Regelmatig ben ik ook in de groep aanwezig. Je kunt me dan rechtstreeks vragen stellen en wellicht kan ik bepaalde massagehandelingen hier direct voordoen. Natuurlijk kan je me ook een chatbericht sturen. 

 

Geef je kleintje een veilige start en druk op de button. WhatsApp opent direct. Na het ontvangen van je App stuur ik je een betaalverzoek. Na ontvangst van de betaling ontvang je van mij de inlog gegevens en kunnen jullie van start. 

 

Waarde: Een Veilige start

Voor €45,-

 

Ik hoop je te zien bij Babymassage Online 

Liefs Hannie 

 

Heeft je baby een geboortetrauma? Overleg dan altijd eerst met de huisarts of de behandelend specialist.

 Babymassage Online Cadeaubon

De Babymassage Online kan je natuurlijk ook cadeau doen en wat een lief en fantastisch cadeau is dat. Voor als je op kraambezoek gaat b.v. 

 

Voor elke Babymassage Online cadeaubon geef ik ook een cursus Babymassage Online cadeau aan iemand  die het in deze zware tijd financieel moeilijk heeft. Zodat jouw aanschaf van de cadeaubon een dubbele Waarde heeft.

 

Als je op de button drukt stuur je me een App met Cadeau baby en je naam. Je ontvangt dan een Tikkie en na ontvangst van je betaling stuur ik je digitaal je Cadeaubon. Die kan je printen of doorsturen. De ontvanger stuurt me een App en geeft door van wie ze het Cadeau heeft gekregen. Ik stuur hen dan de inloggegevens en ze kunnen direct beginnen met de Cursus Babymassage Online. 

 

 

Waarde Een veilige start

Voor €45,

"Dank je wel dat jij dit mogelijk maakt."Hannie van Essen

Jouw holistisch masseur & massage docent van

o.a. Babymassage