Het ontstaan van Babymassage Online

In oktober 2021 kreeg ik het verzoek voor een nieuw te openen BabySpa de begeleidsters en hun leidinggevende te trainen voor babymassage. Logisch want als bij elke goede Spa hoort massage.  De begeleidsters en hun leidinggevende heb ik in twee lange live lessen  en met ondersteuning van training via video kunnen trainen.  In het begin een beetje onwennig, ook voor mij.  De deelnemers waren blij met de trainingsvideo´s. Ze vonden ze helder en duidelijk.  Door de klanten van de Spa wordt met name de massage zeer gewaardeerd.

Van daaruit ben ik gaan nadenken over de rare tijd waarin we leven. Een ware Corona Babyboom met 180.000 geboren baby's in Nederland met name in het laatste kwartaal van het jaar. Ondertussen worden de live cursussen Babymassage geannuleerd i.v.m. de maatregelen.

 

Als ik de begeleidsters van de Spa mede via video kan trainen, moet dat ook mogelijk zijn voor ouders en/of verzorgers. Het voordeel daarvan is dat het minder onrust geeft in het gezin. Je hoeft geen baby of tassen in te pakken. Geen gesleep, geen gedoe maar gewoon lekker thuis. Vaders kunnen hierin nu ook nu ook meedoen. Ik denk dat veel vaders het heel leuk vinden net als het in bad doen van hun baby. Een ideale tijd voor de baby waarna er lekker kan worden geslapen. En als de baby lekker kan slapen kunnen jullie als ouders dat ook. Volgens mij een win/win/win situatie. 

 

Na twee maanden was de cursus Babymassage Online  een feit!

 

Je  hebt de keuze om dit samen met je partner te doen, alleen of met opa en oma die regelmatig komen oppassen. Heb je liever toch ook live lessen is dat binnenkort ook mogelijk via Zoom of besloten FB groep. Bij de cursus kan je lid worden van de besloten groep op FB . Hier kun je uitwisselen met andere deelnemers en zo contact leggen. Natuurlijk zal ik daar ook regelmatig aanwezig zijn. Heb je een vraag voor me kan je die posten of me een chat bericht sturen. Heb je geen FB dan kun je me natuurlijk ook een vraag sturen per WhatsApp, sms of een email sturen.. 

 

Ik me voorstellen dat het wellicht wat onwennig is, Babymassage en dan ook nog digitaal. Misschien heb je er nog niet van gehoord. Wellicht heeft de kraamzorg je een paar handelingen babymassage voorgedaan. Op de volgende pagina's  staat meer uitleg over Baby Yoga en Babymassage en welke voordelen er zijn voor zowel je baby als voor jou/ jullie. Om uit te proberen staat er een gratis mini training Baby Yoga voor je klaar. Kan je alvast ietsje kennis maken met een andere manier van omgaan met je baby. Ook kan je daarin kennismaken met mij en mijn stem.